Cofnij Email Link
+ porcje
keto sałatka z fetą i dynią

Sałatka z fetą i dynią pieczoną

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszna sałatka z fetą i dynią pieczoną to świetny pomysł na sezonowe śniadanie lub przekąskę. Sprawdzi się jako lunch do pracy, choć zdecydowanie najlepiej smakuje na świeżo. Idealna na jesień!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Rodzaj dania Sałatka
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 444.37 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Dynię pokroić w kostkę i upiec do miękkości (ok. 15 minut w 180° we frytkownicy beztłuszczowej lub 200° w piekarniku).
  • Pestki dyni lekko podprażyć na suchej patelni. Fetę pokroić w kostkę, a pomidory suszone w paseczki.
  • Na talerzu ułożyć rukolę, na to wyłożyć fetę, pomidory suszone, ostudzoną dynię oraz pestki dyni.
  • Z musztardy, octu i oliwy sporządzić dressing. Polać wierzch sałatki.

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu