Oto meatza, czyli keto pizza na mięsnym spodzie. Jest to mięsny obiad w iście śródziemnomorskim stylu. Smaczny, sycący i super szybki w przygotowaniu. W dodatku ze składników, które najprawdopodobniej masz w lodówce! :D
Mięso mielone posolić i wyrobić. Uformować w kulę, po czym rozwałkować na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200° (u mnie frytkownica beztłuszczowa na 180°) na 10 minut.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z oliwą z oliwek i przyprawami (sól, czosnek + zioła suszone). Mozzarellę pokroić w plastry.
Gdy mięsny spód do pizzy się upiecze, posmarować go sosem pomidorowym, a na wierzchu ułożyć mozzarellę i salami. Zapiekać kolejne 5-8 minut aż mozzarella się roztopi. Podawać posypane świeżymi listkami bazylii i/lub rukolą.