Śniadaniowe pyszności w iście jesiennym wydaniu, czyli keto gofry dyniowe z kremem dyniowym. Zaprawdę powiadam Wam, że ten podwójnie dyniowy posiłek godzien jest dyniowego sezonu. Polecam wszystkim miłośnikom dyni! :)
Olej kokosowy rozbełtać z jajkami. Dodać słodzidło, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszać do połączenia składników.
Dynię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do ciasta. Wlać do rozgrzanej gofrownicy i piec ok. 8 - 10 minut aż do zrumienienia.
Krem dyniowy
Mąkę konjac (glucomannan) rozmieszać w mleku kokosowym i odstawić na 10 minut. Gdy masa znacznie zgęstnieje ubijać mikserem do uzyskania gęstego kremu. Dodać puree z dyni oraz kropelki smakowe i zmiksować do połączenia składników. Wyłożyć na gofry. Czekoladę rozpuścić i polać nią gofry.