Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
porcje
Mniejszy
Normalny
Większy
Siemianka dyniowa
Modern Cavegirl
Keto siemianka dyniowa to idealne jesienne śniadanie, stanowiące wariację na temat owsianki. Rozgrzeje i zapewni stabilny poziom energii na długo, a swoim pomarańczowym kolorem wprowadzi w pozytywny nastrój na cały dzień!
5
z 1 oceny
Wydrukuj
Udostępnij na FB
Przypnij przepis
Czas przygotowania
2
minuty
minut
Czas gotowania
3
minuty
minut
Czas oczekiwania
10
minuty
minut
Czas całkowity
15
minuty
minut
Rodzaj dania
Śniadanie
Kuchnia
Europejska
Ilość porcji
1
porcja
Kalorie
578.88
kcal
Składniki
1x
2x
3x
30
g
dynia Hokkaido
upieczona
150
ml
gęste mleko kokosowe
z kartonu (nie napój)
1
łyżka
tahini
1
łyżka
len złoty
zmielony (lub brązowy)
25
g
chipsy kokosowe
gałka muszkatołowa
do smaku
keto słodzidło
np.
alluloza
lub
erytrytol
do smaku
orzechy pecan
(opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Mleko kokosowe zblendować z dynią, doprawić keto słodzidłem i gałką muszkatołową. Umieścić w rondelku i zagotować.
Do ciepłego mleka dodać tahini, zmielony len oraz chipsy kokosowe. Wymieszać do połączenia składników.
Odstawić na ok. 10 minut. Jeść na ciepło lub na zimno.
Film
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)