Cofnij Email Link
+ porcje
keto zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszna i przyjemnie rozgrzewająca, a do tego niskowęglowodanowa - taka jest właśnie keto zupa gulaszowa. Może stanowić samodzielny lekki obiad lub solidne pierwsze danie. Idealna na rozgrzewkę zimową porą!
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Rodzaj dania Zupa
Ilość porcji 6 porcji
Kalorie 305.76 kcal

Składniki
  

  • 500 g karkówka
  • 200 g cukinia
  • 50 g cebula
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 duża marchewka
  • 2 ząbki czosnek duże
  • 400 ml passata pomidorowa
  • 1 litr bulion drobiowy lub woda
  • 3 łyżki masło klarowane lub smalcu
  • 1 łyżeczka papryka słodka
  • 1 łyżeczka papryka ostra
  • 2 szt. liście laurowe
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
  • 200 g makaron shirataki (opcjonalnie)

Sposób przygotowania
 

  • Karkówkę pokrój w niewielką kostkę. W dużym garnku rozgrzej masło klarowane i podsmaż mięso na rumiano razem z papryką w proszku i liśćmi laurowymi. Warzywa także pokrój w średniej wielkości kostkę i dodaj do mięsa. Smaż mieszając ok. 5 minut, po czym zalej bulionem lub wodą. Dodaj passatę i gotuj ok. 20 - 30 minut (aż mięso i warzywa zmiękną). Dopraw solą, pieprzem i ziołami do smaku. Podawaj na gorąco w towarzystwie makaronu shirataki.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)