Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
porcje
Mniejszy
Normalny
Większy
Awokado zapiekane w boczku
Modern Cavegirl
Pyszna i szybka keto przekąska, która może stanowić także solidne śniadanie. Awokado zapiekane w boczku to danie idealne na wejście w ketozę lub na okres keto adaptacji.
5
z 1 oceny
Wydrukuj
Udostępnij na FB
Przypnij przepis
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Czas całkowity
15
minuty
minut
Rodzaj dania
Przekąska
,
Śniadanie
Kuchnia
Europejska
,
Śródziemnomorska
,
Włoska
Ilość porcji
4
porcje
Kalorie
423.22
kcal
Składniki
1x
2x
3x
Awokado w boczku
2
szt.
awokado
8
plastrów
boczek
1
szt.
jajka
35
g
parmezan
lub inny ser dojrzewający starty
Dip czosnkowy
1
ząbek
czosnek
15
g
majonez
najlepiej
domowy
15
g
jogurt grecki
lub
śmietana kokosowa
sól
himalajska
,
kłodawska
lub
morska
do smaku
Sposób przygotowania
Jajko rozbełtać. Awokado pokroić na osiem podłużnych części. Maczać je w jajku i obtaczać w serze. Zawijać w połowę plastra boczku.
Ułożyć na foremce i zapiekać w 180° przez ok. 8-10 minut we frytkownicy beztłuszczowej lub piekarniku (z włączoną funkcją termoobiegu).
Film
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)