Cofnij Email Link
+ porcje
awokado zapiekane w boczku

Awokado zapiekane w boczku

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszna i szybka keto przekąska, która może stanowić także solidne śniadanie. Awokado zapiekane w boczku to danie idealne na wejście w ketozę lub na okres keto adaptacji.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Czas całkowity 15 minuty
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 423.22 kcal

Składniki
  

Awokado w boczku

  • 2 szt. awokado
  • 8 plastrów boczek
  • 1 szt. jajka
  • 35 g parmezan lub inny ser dojrzewający starty

Dip czosnkowy

Sposób przygotowania
 

  • Jajko rozbełtać. Awokado pokroić na osiem podłużnych części. Maczać je w jajku i obtaczać w serze. Zawijać w połowę plastra boczku.
  • Ułożyć na foremce i zapiekać w 180° przez ok. 8-10 minut we frytkownicy beztłuszczowej lub piekarniku (z włączoną funkcją termoobiegu).

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)