Cofnij Email Link
+ porcje
keto parówki nadziewane szpinakiem

Parówki nadziewane szpinakiem

Avatar for Modern Cavegirl
Parówki nadziewane szpinakiem to efektowny sposób na pyszne keto śniadanie. Jeśli zdecydujesz się na kształt serca, to sprawdzą się świetnie jako śniadanie do łóżka dla ukochanej osoby lub walentynkową potrawę. Ich zaletą - oprócz wyśmienitego smaku - jest szybkość przygotowania i łatwa dostępność składników!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Czas całkowity 25 minuty
Rodzaj dania Śniadanie
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 425.88 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Parówki przeciąć wzdłuż na pół, ale nie na całej długości i wywinąć je na kształt serca. Dół spiąć wykałaczkami. Szpinak usmażyć na boczku, ostudzić.
  • Jajka wymieszać ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Parówki ułożyć na rozgrzanym maśle, wypełnić wnętrza nadzieniem szpinakowym i dusić pod przykryciem przez ok. 8 minut.
  • Gdy nadzienie się lekko zetnie, przetransferować patelnię do piekarnika i zapiec pod grillem przez ok. 5 minut. Pod koniec pieczenia posypać wierzch serem.

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)