Jajko ubić z rozpuszczonym masłem klarowanym. Dodać puree z dyni, a następnie suche składniki, czyli inulinę, mąkę kokosową oraz sodę oczyszczoną i sól. Dobrze wymieszać lub jeszcze raz krótko zmiksować. Przelać masę do foremek do gofrów i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 15 minut (do lekkiego zrumienienia). Alternatywnie można upiec je w mikrofali nastawiając na 1- 1,5 minuty. Z podanych proporcji wychodzi 5 niewielkich gofrów.
Śmietankowe nadzienie
W międzyczasie przygotować nadzienie. Mus kokosowy rozpuścić na bardzo małym ogniu. Wymieszać z jogurtem kokosowym. W celu uzyskania słodkiej wersji gofrów można dosłodzić stewią lub erytrytolem. Upieczone i ostudzone gofry smarować nadzieniem śmietankowym. Można też przełożyć je nadzieniem niczym kanapkę (jak na zdjęciach).