Go Back Email Link
+ porcje
Rolada dyniowa

Keto rolada dyniowa

Avatar for Modern Cavegirl
Zjawiskowa i przepyszna pomarańczowa biszkoptowa rolada dyniowa przełożona śnieżnobiałym kremem kokosowym to świetny pomysł na jesienny deser. Ja marzyłam o niej już od kilku miesięcy. Nareszcie udało mi się ją zrobić, choć nie bez przeszkód po drodze... :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minutes
Czas gotowania 20 minutes
Czas całkowity 1 hour 35 minutes
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 216.78 kcal

Składniki
  

Biszkopt dyniowy

Krem kokosowy

Sposób przygotowania
 

Biszkopt dyniowy

  • Rozdzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka wymieszać z mokrymi składnikami na biszkopt dyniowy. Delikatnie wymieszać masę z ubitymi białkami. Suche składniki wymieszać w osobnej miseczce i po trochu dodawać do masy jajeczno - dyniowej delikatnie mieszając. Wyłożyć na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując prostokąt o grubości ok. 1 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok 15 - 20 minut (aż do zrumienienia). Jeszcze nagrzany biszkopt zrolować i zostawić do ostygnięcia.

Krem kokosowy

  • Wybrać stałą część mleka z puszki i ubić na sztywno. Dodać jogurt, stewię i żelatynę i jeszcze raz zmiksować. Masą wypełnić biszkoptową roladę zostawiając kilka łyżek do dekoracji. Schłodzić w lodówce do pełnego stężenia masy.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu