Przecudnie wyglądają, wspaniale smakują i wpisują się w jesienne klimaty. Właśnie takie są keto mini różyczki z jabłkami. Idealny jesienny deser, i o dziwo zgodny z wytycznymi diety ketogenicznej!
Jabłko pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać odrobinę wody z łyżką erytrytolu. Włożyć doń plasterki jabłka i gotować przez 2-3 minuty aż plasterki jabłek lekko zmiękną. W międzyczasie rozpuścić masło, dodać do niego jajka i zmiksować razem z pozostałym erytrytolem. Na koniec dodać mąkę kokosową, cynamon oraz sodę oczyszczoną. Odstawić na chwilę do zgęstnienia. Formę do mini muffinów wyłożyć ciastem (1/8 do każdego otworu). Na wierzchu ułożyć plasterki jabłka tak, aby powstał wzór różyczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu na ok. 15 minut (aż do lekkiego zrumienienia).