Cofnij Email Link
+ porcje
Keto mini szarlotki

Mini różyczki z jabłek

Avatar for Modern Cavegirl
Przecudnie wyglądają, wspaniale smakują i wpisują się w jesienne klimaty. Właśnie takie są keto mini różyczki z jabłkami. Idealny jesienny deser, i o dziwo zgodny z wytycznymi diety ketogenicznej!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 25 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 8 sztuk
Kalorie 60.1 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Jabłko pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać odrobinę wody z łyżką erytrytolu. Włożyć doń plasterki jabłka i gotować przez 2-3 minuty aż plasterki jabłek lekko zmiękną. W międzyczasie rozpuścić masło, dodać do niego jajka i zmiksować razem z pozostałym erytrytolem. Na koniec dodać mąkę kokosową, cynamon oraz sodę oczyszczoną. Odstawić na chwilę do zgęstnienia. Formę do mini muffinów wyłożyć ciastem (1/8 do każdego otworu). Na wierzchu ułożyć plasterki jabłka tak, aby powstał wzór różyczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu na ok. 15 minut (aż do lekkiego zrumienienia).
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)