Go Back Email Link
+ porcje
Poncz owocowy

Sangria

Modern Cavegirl
Low Carb sangria to wariacja na temat pewnego typowo wakacyjnego napoju wyskokowego rodem z gorącej Hiszpanii. Przeniesie Was ona myślami do odległych zakątków półwyspu Iberyjskiego, a nie wykluczone, że nawet natchnie do podróży! I to przy możliwie jak najbardziej ograniczonej podaży węglowodanów!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 mins
Czas całkowity 2 hrs 15 mins
Rodzaj dania Koktajle, Napoje
Ilość porcji 6 porcje
Kalorie 216.55 kcal

Składniki
  

  • 0,75 litra wino czerwone wytrawnego
  • 1/2 szklanki wódka kokosowa (nie mylić z likierem kokosowym typu Malibu)
  • 0,4 litra napój probiotyczny (kefir wodny), kombucha lub wody
  • 1/4 szt. arbuz
  • 1/2 szt. pomarańczy
  • 1 szt. cytryna

Sposób przygotowania
 

  • Arbuza i pomarańczę pokroić w cząstki i umieścić w wysokim szklanym naczyniu (najlepiej dzbanku). Pół cytryny pokroić w plasterki, a z drugiej połowy wycisnąć sok i dodać do pozostałych owoców. Zalać winem, wódką oraz napojem probiotycznym, kombuchą lub wodą. Wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać mocno schłodzone.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)