Cofnij Email Link
+ porcje
Keto truskawki w czekoladzie

Truskawki w polewie

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszny deser na zakończenie sezonu truskawkowego, czyli keto truskawki w polewie w dwóch wersjach kolorystycznych zdobędą uznanie każdego łasucha. Zwłaszcza, że w tej wersji mogą sobie na nie pozwolić także osoby na diecie niskowęglowodanowej.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minuty
Czas całkowity 30 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 14 sztuk
Kalorie 48.79 kcal

Składniki
  

Truskawki w ciemnej polewie

Truskawki w jasnej polewie

Sposób przygotowania
 

Truskawki w ciemnej polewie

  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w garnuszku na bardzo małym ogniu. Każdą truskawkę zamocz w rozpuszczonej czekoladzie do 3/4 wysokości. Obtocz w posiekanych nerkowcach. Połóż na talerzyku wyłożonym papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na ok. 10 minut aby czekolada zastygła.

Truskawki w jasnej polewie

  • Rozpuścić w garnuszku na małym ogniu mus kokosowy wraz z sokiem z cytryny, a następnie dodawać jogurt kokosowy do uzyskania pożądanej konsystencji. Każdą truskawkę pokryć polewą do 3/4 wysokości i obtoczyć w posiekanych pistacjach. Ułożyć na talerzyku wyłożonym papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na ok. 10 minut, aby polewa zastygła.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)