Go Back Email Link
+ servings
Keto margarita

Margarita arbuzowa

Modern Cavegirl
Pyszny i prosty w wykonaniu koktajl na bazie owoców, czyli arbuzowa margarita to świetny pomysł na zdrowy toast w letnim wydaniu. Dobrze zmrożony jest także świetnym remedium na upały! W wersji bezalkoholowej jest to natomiast smakowita lemoniada arbuzowa, czyli idealny letni napój!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 mins
Czas całkowity 10 mins
Rodzaj dania Koktajle, Napoje
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 126.64 kcal

Składniki
  

  • 400 g arbuza (samego miąższu; ok. ćwiartka średniej wielkości arbuza)
  • 1 cytryna
  • 0,5 szklanki wody zimnej
  • 160 ml tequili (u mnie wódka kokosowa); po 40 ml na porcję
  • sól himalajska, kłodawska lub morska do dekoracji
  • kilka listków mięty do dekoracji
  • lód (opcjonalnie)

Sposób przygotowania
 

  • Miąższ arbuza bez pestek zblendować razem z sokiem wyciśniętym z cytryny oraz wodą. Mocno schłodzić w lodówce lub zamrażarce. Rant kieliszków do margarity zwilżyć sokiem z cytryny i przyłożyć do soli himalajskiej wysypanej na płaskim talerzyku tak, aby powstała crusta. Arbuzadę rozlać do 4 kieliszków, do każdego dolać porcję tequili lub wódki. Zamieszać. Serwować mocno schłodzone. Opcjonalnie można dodać dodatkową porcję drobnego lodu. Przyozdobić listkami mięty.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)