Cofnij Email Link
+ porcje
roladki drobiowe ze szparagami

Roladki drobiowe ze szparagami

Avatar for Modern Cavegirl
Keto roladki ze szparagami to pyszne sezonowe danie, które nie tylko dobrze smakuje, ale także dobrze się prezentuje na talerzu. Idealna propozycja na lekki niedzielny obiad w letni gorący dzień.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Ilość porcji 4 roladki
Kalorie 274.34 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Obie piersi z kurczaka przekroić na dwa plastry, rozbić tłuczkiem i przyprawić. Szparagi gotować w osolonej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzić i przelać lodowatą wodą. Osuszyć na ręczniku papierowym. Na plastrach kurczaka układać po kilka sztuk szparagów i zwijać w rulonik. Na patelni rozgrzać masło klarowane i smażyć roladki na rumiano z każdej strony. Przecier pomidorowy zredukować (intensywnie gotować przez kilka minut aby odparowała część wody) na pozostałym maśle klarowanym do uzyskania gęstego sosu.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)