Keto roladki ze szparagami to pyszne sezonowe danie, które nie tylko dobrze smakuje, ale także dobrze się prezentuje na talerzu. Idealna propozycja na lekki niedzielny obiad w letni gorący dzień.
dowolne przyprawynp. zioła, czosnek suszon, itp. do smaku
Sposób przygotowania
Obie piersi z kurczaka przekroić na dwa plastry, rozbić tłuczkiem i przyprawić. Szparagi gotować w osolonej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzić i przelać lodowatą wodą. Osuszyć na ręczniku papierowym. Na plastrach kurczaka układać po kilka sztuk szparagów i zwijać w rulonik. Na patelni rozgrzać masło klarowane i smażyć roladki na rumiano z każdej strony. Przecier pomidorowy zredukować (intensywnie gotować przez kilka minut aby odparowała część wody) na pozostałym maśle klarowanym do uzyskania gęstego sosu.