Cofnij Email Link
+ porcje
Keto szparagi zawijane w szynkę

Szparagi w szynce

Avatar for Modern Cavegirl
Keto szparagi w szynce to kolejna propozycja w ramach szparagowego sezonu. Jest to pyszne, niskokaloryczne danie, które świetnie wpisuje się w dietę ketogeniczną.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Czas całkowity 35 minuty
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 360.36 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Szparagi dokładnie wypłucz, po czym odłam i oderwij twarde końcówki. Gotuj przez ok. 8 minut w lekko osolonej wodzie. Przelej zimną wodą i odcedź lub osusz ręcznikiem papierowym. Bierz po ok. 3 szparagi i zawijaj w wybraną szynkę typu długo dojrzewającego tworząc rulonik. Na patelni rozgrzej masło klarowane. Smaż ruloniki ze szparagów i szynki z każdej strony po kilka minut aż się lekko przyrumienią. Pod koniec usmaż 2 jajka sadzone. Posyp solą i pieprzem. Podawaj ze szparagami w szynce.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)