Keto curry to bardzo aromatyczne danie jednogarnkowe inspirowane kuchnią indyjską. Bazą sosu jest mleczko kokosowe i pomidory, wzbogacone pastą curry. W ten sposób można przygotować większość mięs oraz warzyw, a efekty są naprawdę zachwycające!
Przecier lub koncentrat pomidorowy wymieszać w garnuszku z mlekiem kokosowym. Dodać pastę curry. Doprowadzić całość do wrzenia i gotować sos przez kilka minut na średnim ogniu aż lekko zgęstnieje. Seler naciowy pokroić w drobne kawałki i razem z przelaną wrzątkiem fasolką szparagową dorzucić do garnka. Gotować następne kilka minut, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie odsączyć makaron shirataki z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do sitka, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dodać go do dania i dobrze wymieszać. Jeśli danie jest zbyt gęste, można dodać bulionu do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec dodać krewetki i gotować już tylko 2-3 minuty. Podawać gorące.