Cofnij Email Link
+ porcje
Keto spaghetti z boczkiem

Spaghetti all'amatriciana

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszne, aromatyczne keto spaghetti all'amatriciana to obowiązkowa pozycja nie tylko dla osób na diecie ketogenicznej, ale przede wszystkim dla wszystkich miłośników boczku!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 293.62 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Makaron shirataki odsączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na sitku. Patelnię rozgrzać, wlać na nią oliwę, po czym wrzucić cały makaron i usmażyć go tak, aby nabrał chrupkości. Zdjąć z patelni i odstawić. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na gorącej patelni. Gdy tłuszcz się już wytopi, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy czosnek się zacznie rumienić, zalać całość winem. Odparować nadmiar płynu i dodać przecier lub koncentrat pomidorowy. Doprowadzić sos do pożądanej konsystencji, wrzucić makaron shirataki. Dobrze wymieszać, aby makaron dokładnie "obszedł" sosem.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)