Cofnij Email Link
+ porcje
keto wegański placek dyniowy

Wegański placek dyniowy

Avatar for Modern Cavegirl
Mocno dyniowy i pełen aromatycznych przypraw - taki właśnie jest ten keto wegański placek dyniowy. Idealny na końcówkę jesieni, do gorącego kubka kawy lub herbaty. :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Czas całkowity 35 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 9 porcji
Kalorie 141.88 kcal

Składniki
  

Ciasto dyniowe

Polewa czekoladowa (opcjonalnie)

Sposób przygotowania
 

Ciasto dyniowe

  • Wymieszać mokre składniki ze słodzidłem. W osobnym naczyniu wymieszać suche składniki i dodać do mokrych. Wymieszać dokładnie. Kwadratową blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wypełnić ciastem, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 30 - 40 minut aż wierzch się lekko przyrumieni.

Polewa czekoladowa

  • Oba składniki polewy rozpuścić na bardzo małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Gdy polewa zgęstnieje, lecz nadal będzie płynna polać wierzch placka dyniowego formując esy floresy.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)