Keto tortilla to świetna baza do wrapów lub quesadillas, ale wychodzą z nich także rewelacyjne nachos! Wystarczą dwa składniki i keto dania rodem z Meksyku są w zasięgu możliwości. Polecam!
Suche składniki wymieszać, dodać oliwę, zalać wodą i wymieszać. Ugniatać do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na 4 równe części i odstawić na kilka minut. Z każdej uformować kulkę, lekko rozgnieść i umieścić między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Rozwałkować na okrągły placek (można wyrównać krawędź przykładając talerz i odcinając pozostałości).
Placki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko posmarować oliwą. Piec w 200 stopniach w trybie pieczenia góra + dół przez ok. 10 minut (nie przepiekać, gdyż staną się twarde i wysuszone). Gdy lekko się zarumienią, wyjąć i przykryć czystą ściereczką, żeby nie wyschły. Można także uprażyć je na suchej patelni żeliwnej lub z powłoką nieprzywierającą.