Cofnij Email Link
+ porcje
keto kostka dyniowo - orzechowa

Keto kostka dyniowo - orzechowa

Avatar for Modern Cavegirl
Iście sezonowo i jakże smacznie! :) Nie ma to co połączenie dyni i orzechów w jednym cieście... Zwłaszcza jeśli to keto kostka dyniowo - orzechowa. Pycha!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Czas całkowity 50 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 8 porcji
Kalorie 280.29 kcal

Składniki
  

Ciasto

Krem

Polewa

Sposób przygotowania
 

Ciasto

  • Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Wymieszać suche składniki w jednej miseczce. W drugiej misce zmiksować dynię, inulinę, masło, jajko i ekstrakt z wanilii. Wymieszać z suchymi składnikami oraz 1/2 szklanki orzechów. Ciasto wyłożyć do kwadratowej formy o wymiarach 20 x 20 cm i piec przez około 30 minut. Ostudzić.

Krem

  • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Zmiksować ze śmietaną kokosową. Wstawić na kilka minut do lodówki do zgęstnienia. Ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem.

Polewa

  • Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej z mlekiem kokosowym i ostudzić. Polać wierzch ciasta i poukładać siekane orzechy.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)