Iście sezonowo i jakże smacznie! :) Nie ma to co połączenie dyni i orzechów w jednym cieście... Zwłaszcza jeśli to keto kostka dyniowo - orzechowa. Pycha!
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Wymieszać suche składniki w jednej miseczce. W drugiej misce zmiksować dynię, inulinę, masło, jajko i ekstrakt z wanilii. Wymieszać z suchymi składnikami oraz 1/2 szklanki orzechów. Ciasto wyłożyć do kwadratowej formy o wymiarach 20 x 20 cm i piec przez około 30 minut. Ostudzić.
Krem
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Zmiksować ze śmietaną kokosową. Wstawić na kilka minut do lodówki do zgęstnienia. Ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem.
Polewa
Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej z mlekiem kokosowym i ostudzić. Polać wierzch ciasta i poukładać siekane orzechy.