Cofnij Email Link
+ porcje
keto fondant dyniowy

Fondant dyniowy

Avatar for Modern Cavegirl
Jesienny deser gotowy w kilka minut? Prawidłowa odpowiedź to keto fondant dyniowy. :) Miękkie ciasto dyniowe skrywa w środku rozpuszczoną czekoladę. Całość wprost rozpływa się w ustach. Must- do sezonu!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 12 minuty
Czas całkowity 17 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 332.75 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Wszystkie składniki poza czekoladą zblendować na gładką masę. Przełożyć 3/4 masy do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Piec ok. 8 minut. Po tym czasie na wierzchu podpieczonego ciastka ułożyć 2 kostki czekolady i przykryć pozostałym ciastem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 4 - 5 minut aż góra ciasta się zetnie. Wyjąć z piekarnika, chwilę ostudzić. Serwować jeszcze ciepłe, póki czekolada jest płynna.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)