Cofnij Email Link
+ porcje
keto babka

Babka jogurtowa ze śliwkami

Avatar for Modern Cavegirl
Ta keto babka jogurtowa ze śliwkami broni się sama. Jest pyszna, prosta i szybka w wykonaniu. Musicie koniecznie wypróbować, także z innymi owocami, w zależności od aktualnie panującej pory roku.
5 z 3 ocen
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 55 minuty
Czas całkowity 1 godzina 5 minuty
Rodzaj dania Deser
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 239.14 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Jajka ubić przez chwilę z erytrytolem, jogurtem oraz tłuszczem. Dodać sól, olejek pomarańczowy i wymieszać. Suche składniki wymieszać ze sobą i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać szpatułką. Silikonową formę do babki wysmarować odrobiną oliwy i wlać do niej ciasto, Powtykać kawałki śliwek równomiernie rozmieszczając je w cieście. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok 55 - 60 minut. Ostudzić. Przed podaniem można posypać pudrem z erytrytolu.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu


Inspirację do tego przepisu znajdziecie tutaj.