Ta keto babka jogurtowa ze śliwkami broni się sama. Jest pyszna, prosta i szybka w wykonaniu. Musicie koniecznie wypróbować, także z innymi owocami, w zależności od aktualnie panującej pory roku.
8szt.śliwkiumyte, wypestkowane i pokrojone w kawałki
2łyżkiketo słodzidło w pudrzenp. alluloza lub erytrytol do posypania (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Jajka ubić przez chwilę z erytrytolem, jogurtem oraz tłuszczem. Dodać sól, olejek pomarańczowy i wymieszać. Suche składniki wymieszać ze sobą i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać szpatułką. Silikonową formę do babki wysmarować odrobiną oliwy i wlać do niej ciasto, Powtykać kawałki śliwek równomiernie rozmieszczając je w cieście. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok 55 - 60 minut. Ostudzić. Przed podaniem można posypać pudrem z erytrytolu.