Cofnij Email Link
+ porcje
keto lody na patyku

Lody Magnum

Avatar for Modern Cavegirl
Lody, lody dla ochłody. I co z tego, że ochłody już nie trzeba, bo za oknami jesień...? Keto lody Magnum są tak pyszne, że chce się je jeść o każdej porze roku.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 8 minuty
Czas całkowity 4 godziny 8 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 428.37 kcal

Składniki
  

Lody

Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania
 

Lody

  • Stałą część schłodzonego mleka kokosowego ubić na sztywno z dodatkiem bezcukrowego syropu klonowego i ekstraktu z wanilii. Dodać jogurt kokosowy i ubijać dalej do połączenia składników. Przełożyć masę do foremek do lodów na patyku, wbijając do każdego drewniany patyczek i wstawić do zamrażarki na ok. 4h.

Polewa czekoladowa

  • Migdały drobno posiekać. Czekoladę wraz z olejem kokosowym rozpuścić w mikrofali lub na niewielkim ogniu i wymieszać. Przelać do szerokiego naczynia (np. miski lub talerza głębokiego). Zamrożone lody wyjąć z formy i maczać każdy z obu stron w polewie czekoladowej, a następnie posypywać kawałkami migdałów zanim zdąży zastygnąć. Jeść od razu lub wstawić do zamrażarki i wyjąć na 15 minut przed planowaną konsumpcją.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu