Cofnij Email Link
+ porcje
keto parfait + rabarbar pod kruszonką

Rabarbar pod kruszonką

Avatar for Modern Cavegirl
Miła przekąska, która równie dobrze może stanowić deser. Keto rabarbar pod kruszonką może nie powala wyglądem, ale smakuje wybornie. Zwłaszcza w postaci parfait z jogurtem kokosowym lub pianką kokosową z syfonu. Mniam!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 35 minuty
Czas całkowity 45 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 8 porcji
Kalorie 140.24 kcal

Składniki
  

Rabarbar

Kruszonka

Sposób przygotowania
 

  • Rabarbar pokroić w ok. 1-cm kawałki. Nasiona chia i erytrytol zalać wodą, dodać stewię. Wymieszać i odstawić aż zgęstnieje. W misce wymieszać kawałki rabarbaru z powstałą miksturą. Wyłożyć do formy i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W międzyczasie przygotować kruszonkę mieszając wszystkie składniki. Gdy rabarbar będzie już miękki, posypać go powstałą kruszonką i wstawić na kolejne 15 - 20 minut do piekarnika aż wierzch się przyrumieni.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu