Keto gorąca czekolada truskawkowa to pyszny napój, nie tylko na chłodniejsze dni. W gorące dni można go schłodzić i powstaje gęsty, aksamitny deser. Także bez względu na temperaturę za oknem możecie cieszyć się wspaniałym truskawkowym koktajlem!
1miarkakolagen(ok. 10 g); opcjonalnie (pominąć w wersji wege & vegan)
1/2łyżeczkiglucomannan(można spróbować zastąpić 1 łyżką zmiksowanych nasion chia, ale to może wpłynąć na kolor)
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki oprócz peptydów kolagenowych (hydrolizatu białka), glucomannanu i stewii podgrzać w garnuszku. Gdy będzie dość gorące, przelać do misy blendera, dodać peptydy kolagenowe, glucomannan oraz stewię i zblendować na gładką masę. Przelać do szklanek i pić gorące lub ostudzić, schłodzić w lodówce i jeść w formie puddingu.