Cofnij Email Link
+ porcje
keto brownie z masłem orzechowym

Brownie z maslem orzechowym

Avatar for Modern Cavegirl
Połączenie orzechów i czekolady - kto go nie lubi...? Tym razem w postaci keto brownie z masłem orzechowym. Pyszne i pożywne ciacho na każdą okazję.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 9 porcji
Kalorie 263.31 kcal

Składniki
  

Brownie

Masa orzechowa

Sposób przygotowania
 

Brownie

  • Olej kokosowy rozpuścić w garnuszku razem ze słodzidłem, kakao i solą aż do uzyskania gładkiej masy. Zdjąć z gazu i ostudzić. Następnie dodać jajka jedno po drugim dokładnie mieszając masę pomiędzy kolejnym jajkiem. Następnie dodać mąkę kokosową, wymieszać i przełożyć do kwadratowej foremki (ok. 20 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

Masa orzechowa

  • Wszystkie składniki masy zblendować. Wykładać masę na wierzch ciasta czekoladowego partiami i przemieszać nożem w celu uzyskania efektu esów floresów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Piec ok. 25 - 30 minut aż ciasto się zetnie, ale środek pozostanie jeszcze lekko elastyczny.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)