Cofnij Email Link
+ porcje
Keto babeczki

Babeczki ajerkoniakowe

Avatar for Modern Cavegirl
Te keto babeczki ajerkoniakowe to wspaniały keto deser wielkanocny. Nie dość, że są piękne, to jeszcze smakują wyśmienicie i stanowią wspaniały dodatek do popołudniowej kawy.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 35 minuty
Czas całkowity 50 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 6 sztuk
Kalorie 265.24 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Suche składniki wymieszać. Jajka ubić z erytrytolem na białą puszystą masę. Dalej ubijając powoli dolewać olej, a następnie ajerkoniak oraz ekstrakt z wanilii. Na końcu delikatnie wymieszać szpatułką z mąką kokosową i kamieniem winnym. Przelać do foremki na babeczki (u mnie silikonowa na 6 sztuk). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 35 minut (aż babeczki dobrze się przyrumienią). Wystudzone babeczki polewać rozpuszczoną czekoladą.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)