Go Back
keto muffiny z granolą

Muffiny z granolą

Pyszne mięciutkie keto muffiny z granolą to wręcz śniadanie idealne! :) Bo nawet na keto diecie od czasu do czasu można pozwolić sobie na śniadanie w wersji słodkiej...
Czas przygotowania 10 mins
Czas gotowania 15 mins
Czas całkowity 25 mins
Rodzaj dania Śniadanie
Kuchnia Amerykańska, Europejska, Wege
Ilość porcji 4 muffiny

Składniki
  

  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki jogurtu kokosowego
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 1 kostka czekolady gorzkiej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka cream of tartar (inaczej kamień winny lub kwaśny winian potasu)
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 4 łyżki keto granoli

Sposób przygotowania
 

  • Jajko rozbełtać z jogurtem kokosowym, ekstraktem z wanilii i erytrytolem, dodać pokrojoną na kawałki czekoladę. Następnie wymieszać delikatnie z mąką kokosową oraz cream of tartar. Masę podzielić na 4 silikonowe foremki do muffinów. Na wierzch wyłożyć po łyżce granoli. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 10 -15 minut.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu


Przybliżona wartość odżywcza 1 sztuki:
Wartość energetyczna: 133 kcal
Tłuszcz: 9,8 g
Węglowodany: 3,0 g
Błonnik 1,2 g
Białko 5,0 g
Do zrobienia powyższego przepisu przydadzą się następujące produkty: