Keto krokieciki z kalafiora może i wyglądają niepozornie, ale to pyszna i zdrowa przekąska, która sprawdzi się także podczas karnawałowej imprezy. Spróbujcie sami!
Kalafiora rozdrobnić w malakserze na drobne kawałeczki. Gotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty, po czym odsączyć na sicie, przelać zimną wodą i mocno odcisnąć z wody. Pulpę z kalafiora wymieszać z pozostałymi składnikami. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkich rozmiarów krokieciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 15 minut, po czym przełożyć je na drugą stronę i piec jeszcze przez 5 - 10 minut. Powinny być lekko przyrumienione. Upieczone krokieciki serwować na ciepło lub na zimno z dipem pomidorowym lub czosnkowym.