Cofnij Email Link
+ porcje
Domowa wędlina

Domowa wędlina

Avatar for Modern Cavegirl
Niezawodny przepis mojego taty na domową wędlinę dojrzewającą. Pyszną i pozbawioną szkodliwych substancji, w tym cukru i konserwantów. Taka domowa wędlina ma smak i nie niszczy zdrowia!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Rodzaj dania Dodatek, Śniadanie
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 2638.84 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Mięso natrzeć obficie erytrytolem, włożyć do naczynia posypanego erytrytolem i na wierzch posypać erytrytol. Po 24h mięso wymyć osuszyć i zrobić jak wyżej zamieniając erytrytol na sól. Po 24h mięso wymyć osuszyć, natrzeć olejem i otoczyć grubo przyprawami. Zawiesić w suchym i ciepłym pomieszczeniu na 5-7 dni (żeby dojrzało).
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

1. Wartość odżywcza porcji wędliny to w przybliżeniu wartość odżywcza porcji mięsa, na które się zdecydowaliście.