Go Back Email Link
+ servings
Złote keto bułki lniane

Złote bułki lniane

Modern Cavegirl
Nie ma to co pyszne mięciutkie bułeczki. Takie właśnie są złote keto bułki lniane. Idealne na śniadanie do kanapki lub jako baza do burgerów. Polecam!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 mins
Czas gotowania 30 mins
Czas całkowity 40 mins
Rodzaj dania Dodatek, Pieczywo
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 4 bułki
Kalorie 284.99 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę razem z solą. Żółtka wymieszać z suchymi składnikami. Dodać pozostałe mokre składniki oraz wrzątek. Wymieszać na gładką masę, po czym delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Podzielić masę na 4 części. Zwilżonymi dłońmi formować kule i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 30 minut (bułki muszą się przyrumienić).
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu


Inspirację do złotych keto bułek lnianych stanowił ten przepis.