Cofnij Email Link
+ porcje
Keto ciasto szpinakowe

Zielona babka szpinakowo- kokosowa

Avatar for Modern Cavegirl
Zielona babka szpinakowo- kokosowa to keto ciasto idealne na powitanie wiosny. Potrafi zaczarować zarówno barwą, jak i smakiem. Okazuje się, że szpinak świetnie komponuje się z kokosem!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Czas całkowity 1 godzina 5 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 108.84 kcal

Składniki
  

Ciasto szpinakowo- kokosowe

Polewa

Sposób przygotowania
 

Ciasto szpinakowo- kokosowe

  • Szpinak całkowicie rozmrozić na sitku, po czym całkowicie odsączyć z wody. Zblendować go z olejem. Jajka ubić na puszystą jasną masę razem ze słodzidłem. Pod koniec ubijania dodać szpinak z olejem oraz ekstrakt z wanilii. Suche składniki wymieszać i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremki na babkę. Piec w piekarniku nastawionym na 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 45 minut, do momentu "suchego patyczka". Ostudzić.

Polewa

  • Mus kokosowy podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać jogurt i stewię. Wymieszać. Lekko ostudzić. Polać nim babkę. Wierzch obsypać siekanymi pistacjami.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)