Cofnij Email Link
+ porcje
Keto dyniowe pankejki

Pankejki dyniowe

Avatar for Modern Cavegirl
Dyniowe keto pankejki z nutą pomarańczy to super pomysł na weekendowe śniadanie. Podane z sosem czekoladowym oraz masłem migdałowym stanowią pyszne poranne danie.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Ilość porcji 4 pankejki
Kalorie 189.58 kcal

Składniki
  

Pankejki dyniowe

Masło migdałowe

Sposób przygotowania
 

Pankejki dyniowe

  • Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli i erytrytolem. Żółtka wymieszać z puree z dyni. Połączyć obie masy. Dodać ekstrakt z pomarańczy. Patelnię dobrze rozgrzać i rozpuścić olej kokosowy. Masę podzielić na 4 części. Smażyć na rumiano z obu stron.

Sosy

  • Czekoladę rozpuścić na niewielkim ogniu. Dodać mleko kokosowe i energicznie wymieszać tak, aby powstał gęsty sos. Polać nim gotowe pankejki na zmianę z masłem migdałowym.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)