Go Back Email Link
+ porcje
Dyniowy deser fudge

Dyniowy fudge (Keto, Paleo, LowCarb, AIP)

Modern Cavegirl
Dyniowy fudge to łatwy przepis na szybkie małe co nieco. Do stosowania na co dzień. Połączenie dyni i kokosa sprawia, że jest zarówno smaczny, jak i odżywczy.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 mins
Czas gotowania 2 mins
Czas całkowity 7 mins
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 16 porcji
Kalorie 102.21 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Olej lekko podgrzać do rozpuszczenia. Dynię zmiksować razem z jogurtem kokosowym, po czym dodać rozpuszczony olej. Dosłodzić stewią i dodać przyprawę do piernika. Masę wylać do foremki o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub formą spożywczą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie polać ją po wierzchu masy dyniowej. Przechowywać w lodówce.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

  1. Można użyć mniejszej formy, bo fudge zrobiony przy użyciu foremki o wymiarze 20 x 20 cm wychodzi dosyć płaski.
  2. W wersji AIP czekoladę należy zastąpić karobem. Można spróbować zrobić karobową polewę samemu z oleju kokosowego oraz karobu lub też zaopatrzyć się w dropsy karobowe, które wystarczy rozpuścić tak, jak zwykłą czekoladę.