Go Back Email Link
+ porcje

Tajska zupa Tom Kha Gai

Modern Cavegirl
Pikantna i aromatyczna tajska zupa Tom Kha Gai jest idealna na rozgrzewkę w zimne dni. Ze względu na zawartość kurczaka oraz makaronu shirataki jest przy tym dość sycąca. I nie trzeba się przejmować węglowodanami, bo ten cudowny makaron praktycznie ich nie zawiera!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 mins
Czas gotowania 20 mins
Czas całkowity 25 mins
Rodzaj dania Lunch, Przekąska, Zupa
Kuchnia Azjatycka
Ilość porcji 4 porcji
Kalorie 281.89 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Umieścić w garnku wszystkie składniki oprócz makaronu, drobiu i groszku. Jeśli używasz świeżego mięsa, to należy je uprzednio podsmażyć. Groszek przelać wrzątkiem. Zagotować zupę, dodać mięso oraz groszek i gotować ok. 15- 20 minut. Jeśli zachodzi taka potrzeba, doprawić ją solą i pieprzem. Makaron shirataki przelać obficie pod bieżącą wodą i odsączyć. Gorącą zupę serwować z porcją makaronu. Makaron można też pokroić na trochę krótsze nitki i wrzucić bezpośrednio do garnka z zupą.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)