Go Back Email Link
+ servings

Tosty z batatów z jajkiem

Modern Cavegirl
Pożywne i rozgrzewające danie, idealne na zimne jesienne wieczory, kiedy trzeba zadbać o dodatkowe ciepło pochodzące z wewnątrz.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 mins
Czas gotowania 15 mins
Czas całkowity 25 mins
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 786.46 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Bataty obrać ze skórki. Pokroić w ok. 1-centymetrowe plastry. Olej kokosowy rozgrzać na patelni i smażyć bataty z dwóch stron aż staną się miękkie (ok. 3-4 minuty z każdej strony). W międzyczasie zblendować awokado z oliwą, sokiem z cytryny oraz czosnkiem. Przyprawić do smaku. Miękkie bataty odsunąć na krawędź patelni, a na środek wbić jajka. Przysmażyć je do momentu ścięcia białka, przyprawić solą i pieprzem. Batatowe tosty zdjąć z patelni, posmarować guacamole i na wierzch położyć usmażone jajko. Smacznego!
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)