Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
porcje
Mniejszy
Normalny
Większy
Awokado nadziewane krewetkami
Modern Cavegirl
Pożywna przekąska z awokado i krewetek. Do tego bardzo prosta w wykonaniu. Danie smaczne i jednocześnie oryginalne w swojej prostocie.
5
z 1 oceny
Wydrukuj
Udostępnij na FB
Przypnij przepis
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas całkowity
5
minuty
minut
Rodzaj dania
Dodatek
,
Lunch
,
Przekąska
,
Śniadanie
Kuchnia
Europejska
Ilość porcji
2
porcje
Kalorie
311.66
kcal
Składniki
1x
2x
3x
125
gram
krewetki koktajlowe
odsączone z zalewy
2
łyżki
majonez
domowy
1/2
łyżeczki
sos sriracha
lub sambal oelek
1
szt.
awokado
dojrzałe
2
szczypty
sól
himalajska
,
kłodawska
lub
morska
2
szczypty
pieprz
Sposób przygotowania
Krewetki wymieszać z majonezem i sosem sambal oelek. Doprawić solą i pieprzem. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. W zagłębienie po pestce włożyć krewetki w sosie. Można skropić odrobiną soku z cytryny.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)