Go Back Email Link
+ servings
keto chleb

Chleb drożdżowy

Modern Cavegirl
Pyszny, puszysty keto chleb wydaje się być niemożliwością? Taki właśnie jest ten keto chleb drożdżowy. Spróbujcie, a Wasze keto śniadania wejdą na wyższy poziom. :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 mins
Czas gotowania 35 mins
Czas całkowity 50 mins
Rodzaj dania Dodatek
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 16 kromek
Kalorie 84.82 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Piekarnik nastawić na 100 stopni. Drożdże wymieszać z inuliną, zalać wodą i odstawić na 5 minut w ciepłe miejsce. Suche składniki wymieszać ze sobą. Jajka umieścić w misce i ubić na puszysto dolewając oliwę cienkim strumieniem. Następnie delikatnie wmieszać suche składniki. Jeśli drożdże już "ruszyły" i bąblują, to dodać do ciasta i wymieszać. Dorzucić 2 garści ziaren słonecznika i delikatnie wmieszać je w ciasto.
  • Przełożyć je do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać pozostałym słonecznikiem. Wstawić do piekarnika na 30 - 60 minut żeby ciasto wyrosło. Po tym czasie zwiększyć temperaturę piekarnika do 175 stopni. Piec przez ok. 30 -35 minut.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu