Go Back Email Link
+ servings
keto zupa rybna

Zupa rybna

Modern Cavegirl
Rozgrzewająca, paprykowana zupa rybna rodem z Węgier, czyli zupa segedyńska. Dzisiaj stanowiła inspirację, na podstawie której powstała keto zupa rybna.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 mins
Czas gotowania 20 mins
Czas całkowity 35 mins
Rodzaj dania Zupa
Kuchnia Bałkańska
Ilość porcji 6 porcji
Kalorie 205.32 kcal

Składniki
  

  • 300 g fileta z łososia lub innej ryby o różowym mięsie
  • 300 g fileta z mintaja lub innej ryby o białym mięsie
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku duże
  • 1 marchewka (opcjonalnie)
  • 350 ml passaty pomidorowej
  • 1,5 litra bulionu rybnego lub drobiowego
  • 2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej mielonej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej do smaku

Sposób przygotowania
 

  • Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na oliwie. Ryby pokroić w kawałki i dorzucić do garnka. Seler naciowy oraz marchewkę pokroić w półplasterki, dodać do reszty. Przyprawić papryką i zalać bulionem oraz passatą. Wymieszać i gotować ok. 15 minut aż warzywa zmiękną. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu