Cofnij Email Link
+ porcje
keto zielona babka majonezowa

Zielona babka majonezowa

Avatar for Modern Cavegirl
Skoro mamy Wielkanoc za pasem, to musiała powstać babka. Tym razem jest to keto zielona babka majonezowa. Pyszna i śliczna, idealna na wielkanocny stół.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 12 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 37 minuty
Rodzaj dania Deser
Ilość porcji 14 porcji
Kalorie 120.17 kcal

Składniki
  

Babka

Lukier

Sposób przygotowania
 

Babka

  • Jajka ubić na puszystą pianę z allulozą, erytrytolem i ekstraktem. Następnie dodać majonez i suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką. Silikonową formę do babki natłuścić odrobiną oliwy i wylać doń ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Piec przez 20 - 25 minut aż lekko się przyrumieni. Ostudzić i polać lukrem.

Lukier

  • Inulinę wymieszać z mlekiem kokosowym tak, aby nie było grudek. Odstawić na chwilę do zgęstnienia, po czym polać wierzch babki i posypać chipsami kokosowymi.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu