Cofnij Email Link
+ porcje
keto makaron z sardynkami i ajvarem

Makaron z sardynkami i ajvarem

Avatar for Modern Cavegirl
Obiad na szybko? Postawcie na keto makaron z sardynkami i ajvarem na bazie makaronu shirataki. Prosto, smacznie i odżywczo. :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 84.81 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Makaron shirataki przelać pod bieżącą wodą i dobrze odsączyć (a nawet odcisnąć z nadmiaru wody). Cebulę pokroić w drobne kawałki. Cukinię pokroić w półplasterki. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym. Dodać makaron shirataki i podsmażyć kolejne 2-3 minuty odparowując płyn. Następnie dodać tuńczyka w pomidorach, wymieszać. Sardynki odsączyć, a oliwę dodać do dania. Na koniec dodać ajvar, wymieszać. Spróbować, w razie potrzeby dosolić do smaku. Serwować na ciepło dekorując wierzch sardynkami z puszki.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu