Cofnij Email Link
+ porcje
keto chlebek proteinowy z cukinii

Chlebek proteinowy z cukinii

Avatar for Modern Cavegirl
Przyjemny w smaku i bardzo sycący zielony keto chlebek proteinowy z cukinii to super pomysł na deser lub na śniadanie bogate w składniki odżywcze. Polecam szczególnie w sezonie!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Rodzaj dania Deser, Śniadanie
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 191.99 kcal

Składniki
  

Chlebek cukiniowy

Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania
 

  • Suche składniki wymieszać. Startą cukinię zblendować na gładką masę z jajkami. Dodać do suchych składników i wymieszać. Jeśli wyjdzie bardzo gęsta można dodać odrobinę mleka kokosowego, żeby ją rozrzedzić. Keksówkę o wymiarach 8 cm x 11 cm wyłożyć papierem do pieczenia, umieścić w niej masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni w trybie grzania góra + dół. Piec ok. 25 - 30 minut do lekkiego zrumienienia. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową z czekolady rozpuszczonej w mleku kokosowym lub inną ulubioną.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu