Cofnij Email Link
+ porcje
keto torcik korzenno - dyniowy

Torcik korzenno - dyniowy

Avatar for Modern Cavegirl
Kolejny dyniowy deser, tym razem w bardziej wykwintnym wydaniu. Oto bowiem keto torcik korzenno - dyniowy, który powstał na uczczenie urodzin mojej babci. :) Smakowite połączenie dyni, kakao oraz aromatycznej przyprawy do piernika - to się Wam na pewno spodoba! :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 25 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas oczekiwania 2 godziny
Czas całkowity 2 godziny 50 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 130.59 kcal

Składniki
  

Spód brownie

Krem korzenno - dyniowy

Sposób przygotowania
 

Spód brownie

  • Mokre składniki wymieszać i lekko ubić mikserem. Suche składniki wymieszać ze sobą i dodać do mokrych. Wymieszać do połączenia składników. Przełożyć masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 20 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Piec ok. 25 - 30 minut. Ostudzić.

Krem korzenno - dyniowy

  • Żelatynę namoczyć w 20 ml wody, po czym dodać 20 ml wrzątku i dobrze rozpuścić. Dynię połączyć ze słodzidłem i przyprawą do piernika, a następnie z żelatyną. Mleko ubijać trzepaczką aż całość znacznie zwiększy objętość. Powoli dodawać masę dyniową. Powstały krem wylać na spód. Wstawić do lodówki do pełnego stężenia (min. 2 h). Wierzch można przyozdobić bitą śmietaną kokosową.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)