Sylwester zbliża się wielkimi krokami, a za nim okres Karnawału. Zatem dzisiaj propozycja sylwestrowej przekąski - keto rollsy z tamago (japoński omlet). Jako nadzienia użyłam łososia wędzonego i awokado, ale opcji jest wiele - dla każdego coś dobrego... :)
Zmiksować wszystkie składniki na omlet tamago oprócz tłuszczu. Tłuszcz rozgrzać na prostokątnej patelni. Wylać połowę masy. Smażyć aż do ścięcia, zdjąć z patelni. Powtórzyć z drugą połową masy jajecznej. Ostudzić.
Nadzienie
Pierwszy omlet posmarować majonezem i musztardą, wyłożyć rukolę, a następnie plastry łososia wędzonego. Awokado pokroić wzdłuż i ułożyć na środku omleta. Przykryć drugim omletem. Zwinąć całość w rulon. Pokroić w poprzek na kawałki o szerokości ok. 3 cm. Przebić każdy wykałaczką.