Cofnij Email Link
+ porcje
keto ciasto kawowe z białą czekoladą

Ciasto kawowe z białą czekoladą

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszne i aromatyczne, a w dodatku szybkie ciasto na niedzielę. Taka jest właśnie dzisiejsza propozycja, czyli keto ciasto kawowe z białą czekoladą. Czysta przyjemność bez wyrzutów sumienia. :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 158.06 kcal

Składniki
  

Spód biszkoptowy

Nadzienie kawowe

Sposób przygotowania
 

Spód biszkoptowy

  • Suche składniki wymieszać. Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywno z solą, dodając słodzidło pod koniec ubijania. Delikatnie wmieszać żółtko, a następnie suche składniki. Formę do spodu (z rantem) Ø 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° w trybie grzania góra + dół. Piec ok. 25 - 30 minut do suchego patyczka. Ostudzić. Zdjąć papier i ułożyć do góry nogami (rantem do góry).

Nadzienie kawowe

  • Mleko z kawą, solą, słodzidłem oraz agarem umieścić w garnuszku i zagotować. Zestawić z palnika i wmieszać mleko kokosowe w proszku, ekstrakt z wanilii oraz tłuszcz kakaowy. Ostudzić. Gdy zgęstnieje, wylać na biszkoptowy spód. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)