Go Back Email Link
+ porcje
keto chleb z maniokiem

Chleb z maniokiem

Modern Cavegirl
Kto tęskni za keto kanapkami, ręka w górę! 🙋‍♀️Właśnie z myślą o Was powstał ten oto keto chleb z maniokiem... Jest smaczny, pożywny i zawiera niecałe 5 g węglowodanów netto w kromce. Wspaniałe urozmaicenie keto śniadań!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 mins
Czas gotowania 45 mins
Czas całkowity 55 mins
Rodzaj dania Pieczywo
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 20 kromek
Kalorie 84.22 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Jajka ubić na puszystą jasną masę. Miksując dalej dolać oliwę i wodę. Suche składniki wymieszać i dodać do masy jajecznej. Wymieszać szpatułką lub zmiksować delikatnie aż do połączenia składników. Przelać do keksówki o wymiarach 20 cm x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180° w trybie grzania góra + dół lub w termoobiegu w 160° przez 45 - 50 minut do suchego patyczka. Ostudzić przed krojeniem.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

1. Chlebek na zdjęciu został zrobiony z połowy porcji, dlatego wyszedł niski.
 

Przepis pochodzi z tej strony.