Cofnij Email Link
+ porcje
keto muffiny a'la pączki

Muffiny a'la pączki

Avatar for Modern Cavegirl
Karnawałowe szaleństwo ciągle trwa, ale ostatki zbliżają się wielkimi krokami. Jeśli nie jesteście fanami ociekających tłuszczem pączków, to mam da Was przyjemną alternatywę. Keto muffiny a'la pączki prezentują bowiem wszelkie zalety pączków, bez negatywnego aspektu smażenia w głębokim tłuszczu. Kto się skusi? :)
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Czas całkowity 45 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 6 sztuk
Kalorie 271.87 kcal

Składniki
  

Nadzienie

Ciasto na muffiny

Posypka

Sposób przygotowania
 

Nadzienie

  • Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Na czas przygotowywania muffinów wstawić do lodówki.

Ciasto na muffiny

  • Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą. Masło klarowane roztopić, po czym zmiksować z jajkami i mlekiem kokosowym. Dodać suche składniki i zmiksować razem do połączenia składników. Foremkę do muffinów wyłożyć papilotkami, wypełnić do 2/3 ciastem. Następnie na każdą wyłożyć na środek łyżkę nadzienia i przykryć pozostałym ciastem. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 25 - 30 minut. Ostudzić.

Posypka

  • Masło klarowane rozpuścić. Słodzidło wymieszać z cynamonem. Wierzch każdej muffinki maczać w maśle klarowanym, po czym posypać cynamonowym słodzidłem.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)