Cofnij Email Link
+ porcje
cannelloni porowe w keto sosie beszamelowym

Cannelloni z pory w beszamelu

Avatar for Modern Cavegirl
Super pomysł na szybki keto obiad? Keto mięsne cannelloni z pora w sosie beszamelowym! Pyszne, rozpływające się w ustach danie obiadowe inspirowane kuchnią włoską, pożywne i sycące na długo. Polecam gorąco!
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 35 minuty
Rodzaj dania Danie główne
Kuchnia Włoska
Ilość porcji 8 sztuk
Kalorie 152.87 kcal

Składniki
  

Canelloni

Beszamel

Sposób przygotowania
 

  • Mięso mielone przyprawić solą i curry. Por rozdzielić na "rurki". Nadziewać mięsem. Smażyć z każdej strony na rozgrzanej patelni z 10 g masła klarowanego. W rondelku rozpuścić pozostałe masło klarowane. Gdy nabierze temperatury, dodać mąkę kokosową i usmażyć na rumiano. Glucomannan rozpuścić w łyżce zimnej wody, dodać mleko kokosowe i wymieszać. Wlać do zasmażki z masła i mąki kokosowej. Ciągle mieszając zagotować. Żółtka w proszku rozmieszać w łyżce wody i dodać do beszamelu. Posolić i doprawić gałką muszkatołową.
  • W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie mięsne ruloniki z pory. Zalać beszamelem. Posypać czosnkiem niedźwiedzim oraz serem (opcjonalnie). Zapiekać w piekarniku pod grillem z termoobiegiem przez ok. 15 minut.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)