Cofnij Email Link
+ porcje
Wieloziarnisty chleb ketogeniczny

Chleb wieloziarnisty

Avatar for Modern Cavegirl
Uwaga wszyscy miłośnicy kanapek będący na diecie ketogenicznej! Oto bowiem keto chleb wieloziarnisty, który zachwyca smakiem i teksturą! Niskowęglowodanowy i pełen błonnika stanowi świetny element diety i dobrą podstawę keto śniadań.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 40 minuty
Czas oczekiwania 55 minuty
Czas całkowity 1 godzina 45 minuty
Rodzaj dania Pieczywo
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 16 kromek
Kalorie 63.13 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Drożdże wymieszać z cukrem kokosowym oraz mlekiem. Wstawić w ciepłe miejsce (ja podgrzewam na płycie indukcyjnej na mocy 1) na 10 minut. Jeśli zaczyn zaczął bąblować, dodać śmietanę kokosową i jajka, wymieszać. Następnie dodać wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszać. Umieścić z powrotem w ciepłym miejscu na 45 minut aż ciasto lekko wyrośnie.
  • Następnie przenieść ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zwilżonymi dłońmi uformować wysoki bochenek (ciasto się rozejdzie na boki podczas rośnięcia). Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę 180°. Gdy piekarnik osiągnie docelową temperaturę, piec ok. 35 - 40 minut aż chleb się ładnie upiecze i będzie brązowy z wierzchu.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu