Super keto kotlety drobiowe idealnie wpisujące się w ideę zero waste. No bo przecież nic nie może się zmarnować. :) Kotlety są smaczne, szybkie w wykonaniu i świetnie sprawdzą się na codzienny keto obiad.
Mięso rozdrobnić w malakserze razem z żółtkiem, dosolić do smaku. Pieczarki i pora podsmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym (ok. 5 - 8 minut). Ostudzić.
Połączyć pora i pieczarki z mięsem. Dobrze wymieszać. Uformować kotlety. Na pozostałym na patelni tłuszczu smażyć kotlety z obu stron na rumiano.
1. Kotlety można opanierować korzystając z dowolnego przepisu na keto panierkę z bloga.2. Jako dodatek do kotletów proponuję spaghetti z serca palmy w sosie szpinakowym. Dobrze będzie pasować także puree z kalafiora lub frytki z kalarepy oraz surówka Colesław.